Training Gedrag-en gezinsdynamiek bij CHD (12-19-26 sept en 3 en 10 oktober)

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Frank Meijer
Datum en tijd
12 sep. 2024 19:00 - 21:00
Locatie
Online

Training Gedrag-en gezinsdynamiek bij CHD  (12-19-26 sept en 3 en 10 oktober)

Schrijf je nu in voor deze training gedrag-en gezinsdynamiek bij CHD. Het zijn 5 avonden van 19:00-21:00 online deelname via Teams in een kleine groep met andere ouders met een kind met CHD.

Het programma is gericht op het praktisch ondersteunen van ouders in gezins-en opvoedsituaties waar even wat extra aandacht nodig. Niet in de laatste plaats voor jezelf of voor elkaar.Het programma kan kostenloos gevolgd worden door leden van PlatformCHD. Voor niet-leden vragen wij een tegemoetkoming in de kosten van €25.  Schrijf je hier in voor deelname aan het programma.

Kinderen geboren met CHD hebben regelmatig te maken met concentratie en soms ook gedragsproblemen op school en in de thuissituatie. Daarnaast is er soms sprake van hechtingsproblematiek, ADHD achtige klachten en de traumatische gevolgen van het lange verblijf op de IC en alle behandelingen.

In een druk gezin met vaak extra aandacht voor de gezondheid van het kind met CHD, is het soms worstelen voor de ouders om alle ballen in de lucht te houden. Helemaal als er ook nog broertjes en zusjes zijn die aandacht nodig hebben.  Soms lopen we zelfs tijdelijk vast als het gaat om omgaan met alle zorgen, negatief gedrag en emoties.  En hebben we niet de tijd, rust en de handvatten om er echt iets mee te kunnen doen. PlatformCHD vindt dat er in Nederland te weinig aandacht bestaat voor de psychosociale zorg voor ouders van en kinderen geboren met CHD.

Om deze reden bieden wij dit jaar voor de  derde achtereenvolgende keer een speciaal programma voor ouders met kinderen die geboren zijn met CHD. Dit programma is een bestaand programma van Praktijk Rigtering – Praktijk voor kinderpsychologische zorg in Arnhem. Zie https://praktijkrigtering.nl/ dat toegespitst wordt op onze doelgroep en uitsluitend beschikbaar is voor ouders van kinderen met geboren met CHD.